Nικόλας Ακτύπης

Αποδείχθηκε λίγος ο Ολυμπιακός…

Από τη στιγμή της κλήρωσης και ακόμη μέχρι και την επομένη της ήττας στις Βρυξέλλες οι περισσότεροι επέμεναν πως ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος της Άντερλεχτ. Αποδείχθηκε πως έκαναν λάθος.

Πολύ δύσκολη βραδιά για τους φίλους του Ολυμπιακού η αποψινή. Δεν είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» υπέστησαν καμιά ντροπιαστική ήττα από αντίπαλο παγκοσμίως άγνωστο.

Ίσα-ίσα που η Άντερλεχτ διαθέτει τέτοιο όνομα που θα επέτρεπε στους «ερυθρόλευκους» να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη πρόκριση ως μια σημαντική στιγμή στο ιστορικό timeline τους.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Αυτή η Άντερλεχτ, που στο Βέλγιο είναι 7 βαθμούς πίσω από την Μπριζ, προφανώς και δεν είναι μέγεθος αμελητέο, όμως στο άκουσμα του ονόματός της τη μέρα της κλήρωσης δημιούργησε προσδοκίες πρόκρισης.

Ακόμη και μετά την ήττα του Ολυμπιακού στις Βρυξέλλες, η… επίγευση ήταν περίπου η ίδια, με τον περισσότερο κόσμο να κάνει λόγο για ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας και να αποδίδει εκείνο το αποτέλεσμα (σε γενικές γραμμές) σε ένα πέναλτι που κακώς δεν δόθηκε στους Πειραιώτες, το δοκάρι του Ιντέγε και στις επιλογές του Μάρκο Σίλβα.

Σήμερα, άλλαξαν όλα τα γύρω-γύρω εκτός από αυτό που έπρεπε. Τον Ολυμπιακό. Και οι άλλοι ήταν εκείνοι που είχαν δοκάρι. Και ο Καμπιάσο έπαιξε και ο Πουλίδο έπαιξε και –μεταξύ μας- και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και έπαιξε… Έδρα… Τουλάχιστον μέχρι το 93' που «ρεφαρε» με Μποτία στην παράταση.

Το πιο ανησυχητικό και σχεδόν ακατανόητο από καθαρά αγωνιστική σκοπιά είναι το γιατί η ελληνική ομάδα κλάταρε μετά το 60'... Γιατί έχανε συνεχώς μέτρα στο γήπεδο και αντί να τρομάξει τους Βέλγους, έμοιαζε ανήμπορη να αποφύγει το μοιραίο.

Ένας τέτοιος αποκλεισμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως τίποτα άλλο παρά σαν αποτυχία. Για τους οπαδούς η απάντηση στο χουνέρι των «αλλόθρησκων» είναι εύκολη. Λες μια «Καμπάλα» ή ένα «Ερχόμαστε» και καθάρισες. Αυτό όμως, όσο κι αν καταδεικνύει την απόσταση που σε χωρίζει από τον εγχώριο ανταγωνισμό, δεν αρκεί για να αιτιολογήσει τη δική σου ανικανότητα να παίξεις μπάλα με τα πιο μεγάλα «παιδάκια» της Ευρώπης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x